La influència de la televisió en l’estudi

TELEVISIÓ EN EL DORMITORI.
Sens dubte, no hi ha pitjor enemic de l’escola.

No serà per falta d’avisos. Tots ells alguna vegada han tractat temes d’infància o d’adolescència i de rendiment escolar han recomanat el mateix: ja siguin educadors, professionals mèdics o responsables polítics, tots adverteixen que els electrodomèstics – ordinador, consola, televisió- han de situar-se en zones comuns de la casa, mai en la pròpia cambra del menor.
Ara PARES els ofereix una evidència empírica: l’electrodomèstic més perillós pel rendiment escolar no és una “nova tecnologia”, sinó un vell enemic, la televisió en la pròpia habitació del menor.
Ja sigui per falta de somni, per la distracció incontrolada que proporciona, o perquè la seva nefasta programació “assequi” el cervell, el cas és que les diferències de rendiment entre els alumnes que posseeixen TV pròpia i els quals només la tenen en el saló són enormes.
De fet, les diferències brutes són esgarrifoses (entre 30 i 40 punts PISA de mitjana, un abisme), però com els alumnes de més sota perfil socioeconòmic són els quals disposen amb més freqüència de TV pròpia, cal “descomptar” els avantatges dels alumnes de major nivell socioeconòmic: encara així, les diferències segueixen sent elevadíssimes.
Un alumne amb TV a l’habitació perd de mitjana 23 punts en matemàtiques i 16 en lectura. Un abisme que pot suposar, en molts casos, el salt que separa l’obtenció del títol i que el seu fill augmenti les greus estadístiques del fracàs escolar.
Encara que l’únic país que ha preguntat per la “caixa simple” és Luxemburg, a Àustria pregunten pel DVD -el que suposa tenir TV pròpia-, i els resultats segueixen la mateixa tendència, encara que lògicament més moderada.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s