HISTÒRIA DEL CENTRE

L’edifici del CP Mestre Guillem Galmés va ser construït entre els anys 1959  i 1961. Es va inaugurar el 18 de juliol de 1961.

El centre no sempre ha gaudit del mateix nom, va començar com a Escola Graduada de Sant Llorenç, fins que el 28 d’octubre de 1972 un ordre Ministerial detemina que es converteixi en Col.legi Nacional Mixte Comarcal. Ja fou el 5 d’agost de 1981, quan s’acorda sol.licitar que l’escola sigui anomenada “Mestre Guillem Galmés”. Finalment el 7 de febrer de 1984 un Ordre Ministerial ho aprova.

El primer director que va tenir el centre fou per allà a l’any 1961 Don Mariano Serrano Navarro, qui ocupà el càrrec fins l’any 1965.

Primer director centre

Don Mariano Serrano Navarro, primer director del centre (1961)

Altres personatges que han ocupat el càrrec de director de l’escola de Sant Llorenç han sigut Bàrbara Ferrer qe fou nomenada directora l’any 1965 i rebé el Llaç  d’Isabel la Catòlica concedit pel Ministeri d’Educaió i Ciència l’any 1980 per la seva dilatada dedicació a l’ensenyament.

Altres directors han estat Joan Domenge nomenat l’any 1978. El juliol de 1983. Jaume Mayol passà a ser el director del centre i fins a dia d’ avui ha ocupat aquest càrrec.

El centre durant els anys de vida ha sofert diversos canvis en la seva edificació, entre d’altres ampliacions l’any 1981 s’acorda comprar els terrenys per al poliesportiu escolar.

Al 2004 s’inagura l’ampliació i reforma del centre que fou aprovada un any abans per la Comunitat Autònoma. Finalment al 2006, l’Ajuntament acorda comprar un solar al camí del Purgatori destinat a la construcció d’un centre d’educació infantil de sis unitats, el 21 de setembre d’aquest any el cedirà a la Conselleria d’Educació i Cultura  del Govern Balear perquè s’iniciin les obres. Aquest centre possiblement entrarà en funcionament el curs 2010-2011, actualment en construcció.

Al llarg de la seva història el nostre centre ha estat reconegut amb diferents premis per la seva tasca desenvolupada en àmbits diversos. Cal destacar que  el 18 de juny de 1985, l’escola guanyà el premi radiofònic Antena Màgica, de normalització lingüística. El 18 de maig de 1987, rep el premi Baldiri Rexach, per la seva dedicació a la normalització lingüística.

El curs 2004-05, l’escola  va començar a fer feina relacionada amb el medi ambient i desenvolupà els projectes d’hort escolar i de reciclatge. Els anys 2006 i 2008 ha aconseguit el diploma de centre ecoambiental per la seva tasca en educació ambiental al centre, concedit per la Conselleria  de Medi Ambient i la Conselleria d’Educació i Cultura.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under HISTÒRIA

Els comentaris estan tancats.